Nevem: Izsák Mária A Transzcendentális Meditáció tanári kurzusát 2010. évben Svájcban végeztem el.
Családtagjaimmal együtt 2001. évben kezdtünk el meditálni, és azóta folyamatosan további haladó technikákat tanultam meg. A TM életem részévé vált, megváltoztatta érdeklődési körömet, boldogabbá tette életemet. A meditálók családja egy boldogabb légkört teremt a társadalomban, a TM rendszeres gyakorlása elindítja az evolúciós fejlődést, és nap mint nap megtapasztalhatjuk, hogy a legkisebb erőfeszítéssel a legnagyobb eredményt tudjuk elérni. Folytatás...

TRANSZCENDENTÁLIS MEDITÁCIÓ

MAHARISHI MAHESH YOGI TRANSZCENDENTÁLIS MEDITÁCIÓJA (TM) az elme összes képességének kibontakoztatása természetes és rendkívül hatékony stresszoldás harmonikus társas kapcsolatok ideális társadalom létrehozása.
Egy tudományosan igazolt módszer az egyén teljes képességének kibontakoztatására.
A TM- technika gyakorlása közben az elme csendes, mégis teljesen éber, tudatos állapotba merül. Ugyanakkor a test különleges, mély nyugalmi és ellazult állapotba jut.
Mindkét tapasztalás, az elme és a test nagyobb vagy kisebb izgalma ismerős számunkra.

Mit tesz a TM?

A TM technika segítségével az elme lemerül saját csendes, önmagára irányuló tudatállapotára, ahol nyugodt, összeszedett, mégis egészen kitágult, éber. Ez az állapot az emberi tudatosság legegyszerűbb formája. Ez a tiszta tudat olyan állapot, amelyben a tudat csak saját magára nyitott, megnyílik előtte saját teljes potenciálja: ez a természeti törvények egyesített mezeje, amelyet a kvantumfizika a természet végtelen potenciáljának és intelligenciájának ír le.
A TM mindenki tudatát megnyitja a tiszta tudatosság előtt könnyen, erőfeszítés nélkül. A tudományos kutatások azt is bizonyítják, hogy miközben az elme lecsendesedik a TM alatt, addig a test is a nyugalom és mély pihenés állapotába kerül.
Az elmúlt 50 évben több mint 600 tudományos kutatás értekezett a TM –technika hatásairól. A tanulmányok, amelyekből több is megjelent vezető tudományos folyóiratokban és később 7 kötetben publikálta a TM –mozgalom- azt támasztották alá a kisérletek, hogy

a TM program:

- csökkenti a stresszt,
- javítja a memóriát és a tanulási készséget,
- növeli az energiát, -növeli a belső nyugalmat,
- csökkenti az álmatlanságot,
- növeli a boldogságot és önbecsülést,
- csökkenti a szorongást és a depressziót,
- javítja a kapcsolatokat,
- javítja az egészségi állapotot,
- elősegíti a biológiailag fiatalabb életkor elérését.

A természet működésének megértése Amióta Maharishi -50 évvel ezelőtt – elkezdte tanítani a TM –technikát, nagy áttörések történtek a modern tudományban, a természet működésének megértésében.
Az utóbbi időben a tudósok a természet működésének legmélyebb rétegeibe pillantottak be, felfedezvén a természeti törvény egyesített mezejét, amely az egész világegyetemben megnyilvánuló határtalan teremtő potenciál forrása.
Az emberi tudat mélyén talált határtalan potenciál és az egyesített mező szintjén talált határtalan potenciál nem különbözik egymástól, ezek azonosak. A transzcendentális meditáció egyszerű, hatásos, természetes technika, amely feleleveníti e határtalan potenciál forrását a mindennapi életben.
Gazdagabbá teszi az ember életét minden területen, ugyanúgy, mint a fa gyökerének öntözése, amelynek révén a táplálék eljut a fa minden részébe.

HOGYAN TANULHATÓ MEG?

A Transzcendentális Meditáció világszerte ugyanazon a módon, a következő 7 találkozóból álló tanfolyam keretében sajátítható el:

1. Bevezető előadás: Betekintés a TM révén elérhető eredményekbe (díjtalan, kb. 60 perc)
2. Előkészítő előadás: A TM mechanizmusa (díjtalan, kb. 45 perc)
3. Személyes beszélgetés: Jelentkezés a TM tanfolyamra (kb. 15 perc)
4. Személyes oktatás: A TM elsajátítása (kb. 60 perc)
5. Első ellenőrző találkozó: A helyes gyakorlás stabilizálása (kb. 90 perc)
6. Második ellenőrző találkozó: A TM technika működésének megértése a személyes tapasztalatok alapján (kb. 90 perc)
7. Harmadik ellenőrző találkozó: A TM szerepe a magasabb tudatállapotok kifejlődésében (kb. 90 perc)