Nevem: Izsák Mária A Transzcendentális Meditáció tanári kurzusát 2010. évben Svájcban végeztem el.
Családtagjaimmal együtt 2001. évben kezdtünk el meditálni, és azóta folyamatosan további haladó technikákat tanultam meg. A TM életem részévé vált, megváltoztatta érdeklődési körömet, boldogabbá tette életemet. A meditálók családja egy boldogabb légkört teremt a társadalomban, a TM rendszeres gyakorlása elindítja az evolúciós fejlődést, és nap mint nap megtapasztalhatjuk, hogy a legkisebb erőfeszítéssel a legnagyobb eredményt tudjuk elérni. Folytatás...

TM és az egészség

A Transzcendentális meditáció egészségre gyakorolt hatásai:

A JÓ EGÉSZSÉG AZ ALAPJA A MENTÁLIS KÉPESSÉGEK KIFEJLESZTÉSÉNEK, MINDENNAPI ÉLETÜNKHÖZ JÓ EGÉSZSÉG SZÜKSÉGES!

Mindenféle cselekedetünk az idegrendszer fizikai állapotától függ. Hétköznapjaink során tapasztalhatjuk, hogy amikor kipihentek vagyunk, minden cselekedetünk alkotóbb és könnyebb, ugyanakkor ha fáradtak vagyunk, ez megmutatkozik minden cselekedetünkben.
A fáradtság mögött két összetevő húzódik meg: - a felszíni fáradtság - a mélyben pedig stressz. Mindkettőt fel kell oldani, nem lenne szabad a bennünk felgyülemlett stresszt átvinni egyik napról a másikra.
A TM technikája az az eszköz, amivel ezt elérhetjük: mindenki megszabadulhat a mély stressztől és a napi fáradtságtól a transzcendentális meditáció napi gyakorlásán keresztül. Naponta 2 x 20 perc.
A TM technika a pihenés egy egyedülálló állapotát hozza létre, amely az idegrendszer normalizálódását eredményezi.
A mély pihenés állapota mind az elme, mind a test számára biztosított a TM technika rendszeres gya- korlásával.
Lecsökken az anyagcsere szint, felol- dódnak a mélyben gyökerező stresszek. A rendszeres gyakorlat a felszültség eltávolításán keresztül megszünteti a pszichoszomatikus betegségek valódi okait, ami az aggodalomból, idegességből és kudarcból, csalódásból ered.
A TM rendszeres gyakorlása megalapozza a normális egészség állapotát, a cselekvés során az energia és a hatékonyság növekszik.
Számtalan tudományos kutatás támasztja alá a TM pozitív hatásait a testre és az elmére, ezek hét kötetben jelentek meg. Akik további információt szeretnének kapni magyar nyelven a TM egészségre gyakorolt pozitív hatásáról, azok erről:

Maharishi - A Lét tudománya és az élet művészete című könyvben olvashatnak.
A TM egészségre gyakorolt hatásait négy pontban foglalhatjuk össze:

1. Mély pihenést ad a szervezetnek.
2. Kiküszöböli a testben lévő feszültségeket és megszünteti a pszichoszomatikus betegségek valódi okait.
3. Felfrissítő és megfiatalító hatást fejt ki.
4. Növeli az energiát és javítja a tevékenység hatását.
Ezeket a jó eredményeket a TM technika napi kétszer 15-20 perces gyakorlásával tudjuk biztosítani önmagunk számára.
Mivel a társadalom állapota az egyének állapotától függ, az egészében egészséges egyénekből álló társadalom egészséges társadalomként fog működni, és egy társadalom akkor erős, amikor az egyének jó egészségnek örvendenek.

A TRANSZCENDENTÁLIS MEDITÁCIÓ HATÁSA: